Çarşamba, Ocak 12

Sırat-ı Müstekim Ne Demektir?

Kısaca; Allah'ın Kuran-ı Kerim'de beyan ettiği dosdoğru yol demektir.

1/Fatiha suresi'nin 6. ayetinde özellikle belirtilmektedir; "Bizi doğru yola ilet." Bu ayet her gün milyarlarca Müslüman tarafından defalarca okunmaktadır.

36/Yasin suresi 61. ayetinde de "Bana kulluk edin, doğru yol budur." denmekte,

43/Zuhruf suresi 43. ayetinde ise "Şu halde, sana vahyedilene sımsıkı tutun; çünkü sen dosdoğru bir yol üzerindesin." denmektedir.

Allah'ın kullarına öğütlediği Sırat-ı Müstakim (dosdoğru yol) üzerinde sapasağlam ve dik biçimde yürümek ancak Kuran-ı Kerim'e sıkı sıkıya sarılmakla mümkündür, bunu bilen İblis de bu yol üzerinde durmaktadır, 7/Araf suresi-16'dan mealen:
Dedi ki: "madem öyle, beni azdırdığından dolayı onlar(ı insanları saptırmak) için mutlaka senin dosdoğru yolunda (pusu kurup) oturacağım."
Bu ayet de gösteriyor ki; İblis, Allah yolunda olanlara daha çok musallat olmaktadır. Allah'ın iyi kullarını ödüllendireceği Cennet'e varmak için yaratılıştan beri süregelen iyi ile kötünün çekişmesinde saf tutup mücadele etmek elbette kolay olmayacaktır ama Allah'ın dilediği gibi bir kul olmak ve öngörülen ödülü kazanabilmek için işimizi kolaylaştıracak bir kılavuzumuz var; Kuran-ı Kerim.

Hiç yorum yok: